20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 02:07
Medemblik Actueel.

Foto: Rob Hartog

Rob Hartog staat voor een zware opgave in de race op Portimão.

ABBEKERK – De coureur van Team Hartog – Against Cancer wist zich in de Superpole qua rondetijd flink te verbeteren. Echter eindigde de Kawasaki-coureur net aan de verkeerde kant van de grote groep die vochten voor een startplaats in de top vijftien. Hartog vertrekt zondag vanaf de drieëntwintigste plaats in Portugal.

Rob Hartog kwam vrijdagmorgen goed uit de lange zomerstop. In de eerste vrije training op het circuit van Portimão wist de coureur van Team Hartog een veertiende tijd op de klokken te brengen, ondanks wat problemen met de motor. Het team wist deze issues voor de start van FP2 te verhelpen. In de middag was het flink warmer geworden en dit zorgde ervoor dat er minder grip was. Toch wisten er wel wat rijders hun tijd te verbeteren. Hartog benaderde zijn tijd tot twee tienden en eindigde als zestiende in de gecombineerde uitslag na twee vrije trainingen.

Foto: Rob Hartog

Voor de tweede dag werden er wat aanpassingen aan de set-up doorgevoerd en dat voelde gelijk beter aan. Hartog was in de derde vrije training onderweg naar een tijdsverbetering, maar deze ronde eindigde in een schuivertje. Een paar uur later stond de Superpole op het programma. Hartog wist zijn rondetijd in de kwalificatie flink te verbeteren, maar merkte ook dat hij belangrijke rijtijd had gemist in FP3. De overige rijders wisten zich ook te verbeteren, waardoor Hartog als drieëntwintigste eindigde. De verschillen naar de coureurs voor Hartog zijn echter erg klein, waardoor hij in combinatie met zijn goede gevoel op de motor vertrouwen heeft in een sterke race.

Commentaar Rob: ‘Het gevoel met de motor was zaterdag een stuk beter en mijn tijdsverbetering in de Superpole was goed. Door de aanpassingen met de setup moest ik mijn rijstijl iets veranderen en ik merkte in de kwalificatie dat ik belangrijke rijtijd had gemist vanwege mijn crash in FP3. De drieëntwintigste plaats is zeker geen goede uitgangspositie. Het feit dat het qua rijden wel veel beter ging, geeft wel vertrouwen voor de race. In de warm-up gaan we werken aan een stabiel racetempo en vervolgens gaan we er alles aan doen om een goed resultaat te behalen in de wedstrijd!’

De wedstrijd gaat zondagmiddag om 12:15 uur (13:15 NL tijd) van start in Portimão.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook