9.3 C
Medemblik
27 oktober 2020 05:35
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Gemengde groenten spaghetti met gerookte kip

Gemengde groenten spaghetti met gerookte kip

Wat eten wij vandaag: Gemengde groenten spaghetti met gerookte kip Wat eten wij vandaag: Gemengde groenten spaghetti met gerookte kip Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

 • 1 courgette
 • 1 winterpeen
 • 3 tomaten
 • 1 gele paprika
 • 1 ui
 • olijfolie
 • peper en zout
 • 4 el pijnboompitten
 • 200 g gerookte kipfilet
 • 5 el pesto
 • 1 citroen

Instructies

 1. Snijd het steelstuk van de courgette en peen. Draai met de spiralizer slierten van de courgette en de peen: Plaats het tandwiel en de kegel voor slierten op de blender. Zet de inbrengbuis erop. Prik de courgette met de platte gesneden kant stevig aan de stamper. Plaats de courgette in de inbrengbuis. Zet de blender aan en druk de inbrengbuis zachtjes aan om mooie slierten te draaien. Doe hetzelfde met de peen.
 2. Snijd de tomaten in partjes, de paprika in repen en de ui ringen. Verwarm een scheutje olijfolie in een wok doe alle groenten behalve de tomaat in de pan. Bestrooi met peper en zout en roerbak op een vrij hoog vuur 3-5 minuten tot ze beetgaar zijn. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laten afkoelen.
 3. Snijd de gerookte kip in reepjes. Doe 3 el pesto in een grote schaal. Rasp de citroenschil erboven fijn op een fijne rasp. Halveer en pers de citroen uit. Voeg de helft van het sap aan de pesto toe en hussel de groenten, tomaat en kip erdoor.
 4. Proef en voeg eventueel nog 1-2 el pesto, 1-2 el olijfolie, citroensap, peper en zout toe. Strooi de pijnboompitjes erover.

Opmerkingen

Benodigdheden: Spiralizer , mocht u nu geen Spiralizer hebben dan gewoon in slierten snijden met de mandoline en anders met de mes.

Reageren via facebook