Menu – Asperges van de plaat
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 1 bosje witte asperge (geschild)
- 1 bosje groene asperge
- 1 bosje lente-/bosui
- 4 vastkokende aardappels (geschild)
- 0,5 bol knoflook (geplet)
- 1 eetl. gedroogde oregano
- 1 theel. gedroogde rozemarijn
- 4 eetl. olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Snijd van alle asperges het houtachtige uiteinde af.
- Snijd van de bosuitjes het worteltje en bovenste stuk donkere blad af.
- Snijd de aardappels in medium dikke frieten.
- Leg alles samen met de geplette teentjes knoflook op een bakplaat en bestrooi met de kruiden, peper en een flinke snuf grof zeezout.
- Giet de olijfolie erover en meng alles goed door elkaar.
- Bak de asperges en aardappels hoog in de oven in circa
- minuten bruin en gaar.
Reageer