Menu – Pastasalade met tomatentapenade en parmaham
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 100 g zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
- 1 eetl. honing
- 2 teentjes knoflook (gepeld)
- 1 bosje basilicum
- 3 eetl. olijfolie en
- 1 theel. olijfolie
- 300 g pastaschelpjes
- 150 g parmaham of
- 150 g rauwe hammen (naar keuze)
- 100 g feta (verkruimeld)
- staafmixer of
- keukenmachine
- keukenpapier
Instructions
- Pureer de tomaten, de honing, de knoflook en de helft van de basilicum met 3 eetlepels olijfolie grof met een staafmixer of keukenmachine.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de pasta beetgaar en giet af.
- Spoel onder koud water en laat goed uitlekken.
- Verhit intussen de rest van de olie en bak de ham in een paar minuten aan beide kanten knapperig.
- Laat uitlekken op keukenpapier.
- Schep de tomatentapenade, overige basilicum en feta door de pasta.
- Verkruimel de krokante ham erover en serveer direct.
Reageer