Menu – Varkenshaas met champignons
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 250 g varkenshaas
- 250 g champignons
- 1 middelgrote ui
- 2 el bloem
- 1 tl kerrie
- zout
- versgemalen peper
- 2 el olie
- 50 g boter
- 1 el fijngehakte dragon
- 0.125 l bouillon
- 1 bekertje crème fraîche (125 g)
- 1 scheutje citroensap
Instructions
- Snijd de varkenshaas in schuine plakken van 2 cm dik en sla ze tussen 2 velletjes folie met de bodem van een steelpan plat.
- Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
- Snipper de ui.
- Roer de bloem met de kerrie en wat zout en peper door elkaar en haal er de plakken vlees door.
- Verhit de olie en de boter in een pan en braad de vleesplakken in circa 2 minuten per kant gaar en bruin. Schep ze uit de pan en houd ze afgedekt warm in de oven die op 100°C is voorverwarmd.
- Bak de champignons en de ui in het achtergebleven braadvet tot ze beginnen te kleuren.
- Voeg de dragon, de bouillon en de crème fraîche toe en roer goed.
- Breng de saus aan de kook, roer er het citroensap door, draai het vuur laag en breng de saus zo nodig verder op smaak met wat zout en peper.
- Geef de saus apart bij het vlees.
- Lekker met aardappelpuree en sla.
Reageer