Menu – Poké bowl
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 100 g sushirijst
- 2 limoenen
- 150 ml sojasaus
- 3 el rijst- of appelazijn
- 1-3 el poedersuiker
- 200 g grote gepelde garnalen
- 16-20 groene mini asperges
- ¼ komkommer
- 3 el mayonnaise
- Tabasco
- 3 el seroendeng
- 1 eetrijpe (maar niet te zachte) avocado
- 50 g kleine spinazieblaadjes of veldsla
- 1 bakje koelverse zeewiersalade
- 100 g geraspte wortel
- 4 tl oranje of zwarte viseitjes
- 2 el gebakken uitjes
Instructions
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp ondertussen de schil van 1 limoen fijn boven een schaaltje. Knijp er een ½ limoen boven uit. Voeg de sojasaus, de azijn en 1-2 el poedersuiker (naar smaak) toe. Goed mengen.
- Doe de garnalen in een schaaltje en voeg de helft van de sojadressing toe. Marineer tenminste 15 minuten, langer kan ook.
- Snijd ondertussen de onderkant van de asperges af. Kook ze 3 minuten in licht gezouten kokend water. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen.
- Schil en snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
- Meng de mayonaise met een paar druppels Tabasco en een paar druppels limoensap.
- Roer er 1 el seroendeng door.
- Roer 3 el sojadressing door de gare warme rijst en laat de rijst afkoelen. Geregeld omscheppen.
- Snijd de avocado vlak voor het eten in 12 parten. Verwijder de schil en besprenkel met een beetje limoensap zodat de avocado niet verkleurd.
- Schep de rijst in 4 grote kommen.
- Verdeel de garnalen, spinazie, zeewiersalade, avocado, asperges, geraspte wortel, pittige limoen- kokosmayonaise, de viseitjes, de rest van de dressing, de rest van de seroendeng en de gebakken uitjes over de rijst.
- Direct serveren.
Reageer