9.6 C
Medemblik
26 november 2020 04:56
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Menu – Poké bowl


Menu - Poké bowl
 
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totaal
 
Door:
Soort recept: Hoofdgerecht
Aantal: 4
Ingrediënten
  • 100 g sushirijst
  • 2 limoenen
  • 150 ml sojasaus
  • 3 el rijst- of appelazijn
  • 1-3 el poedersuiker
  • 200 g grote gepelde garnalen
  • 16-20 groene mini asperges
  • ¼ komkommer
  • 3 el mayonnaise
  • Tabasco
  • 3 el seroendeng
  • 1 eetrijpe (maar niet te zachte) avocado
  • 50 g kleine spinazieblaadjes of veldsla
  • 1 bakje koelverse zeewiersalade
  • 100 g geraspte wortel
  • 4 tl oranje of zwarte viseitjes
  • 2 el gebakken uitjes
Instructies
  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Rasp ondertussen de schil van 1 limoen fijn boven een schaaltje. Knijp er een ½ limoen boven uit. Voeg de sojasaus, de azijn en 1-2 el poedersuiker (naar smaak) toe. Goed mengen.
  3. Doe de garnalen in een schaaltje en voeg de helft van de sojadressing toe. Marineer tenminste 15 minuten, langer kan ook.
  4. Snijd ondertussen de onderkant van de asperges af. Kook ze 3 minuten in licht gezouten kokend water. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen.
  5. Schil en snijd ondertussen de komkommer in blokjes.
  6. Meng de mayonaise met een paar druppels Tabasco en een paar druppels limoensap.
  7. Roer er 1 el seroendeng door.
  8. Roer 3 el sojadressing door de gare warme rijst en laat de rijst afkoelen. Geregeld omscheppen.
  9. Snijd de avocado vlak voor het eten in 12 parten. Verwijder de schil en besprenkel met een beetje limoensap zodat de avocado niet verkleurd.
  10. Schep de rijst in 4 grote kommen.
  11. Verdeel de garnalen, spinazie, zeewiersalade, avocado, asperges, geraspte wortel, pittige limoen- kokosmayonaise, de viseitjes, de rest van de dressing, de rest van de seroendeng en de gebakken uitjes over de rijst.
  12. Direct serveren.

 

Reageren via facebook