22 C
Medemblik
9 augustus 2020 04:38
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

Wat eten wij vandaag: Lasagne met gegrilde groenten Wat eten wij vandaag: Lasagne met gegrilde groenten Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in lange dunne plakken
  • 1 courgette, in lange dunne plakken
  • 1 scheutje olijfolie extra vergine
  • 1 pak lasagnebladen
  • 690 g kruidige tomatensaus, fles
  • 2 bollen mozzarella, in plakjes
  • 1 bosje basilicum, fijngesneden

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Wrijf de aubergine en courgette licht in met olijfolie en gril ze op een grillplaat of in een grillpan.
  3. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel een dun laagje tomatensaus over de lasagnebladen en leg hierop de volgende laag lasagnebladen.
  4. Verdeel hier weer een laagje tomatensaus over. Leg hier bovenop een laagje courgette, aubergine en een laag mozzarella. Maak zo verschillende lagen met alle ingrediënten en dek de laatste laag af met mozzarella.
  5. Bak de lasagne circa 40 minuten in de oven.

Opmerkingen

Tips: Door de courgette en aubergine in lange plakken te snijden bespaar je tijd. Het grillen van veel kleine, ronde plakjes die op de grillpan omgedraaid moeten worden kost zeker meer tijd dan met langere plakjes.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?