8.2 C
Medemblik
25 februari 2021 20:48
Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl

Hans Nipshagen, voorzitter harddraverijvereniging Prins Hendrik: “Alleen als het veilig is in september gaat het feest door”

MEDEMBLIK – De harddraverij van Medemblik is dit jaar op 21 september dus valt op dit moment buiten de periode dat vergunningsplichtige evenementen verboden zijn.

Voorzitter Hans Nipshagen vertelt tegen Medemblik Actueel: “Deze week heb ik overleg met burgemeester Frank Streng en vrijdag vergaderen we via video met het bestuur van Rondom. Daarnaast gaat de kortebaanbond praten met de eigenaren van de paarden. Veel paarden staan nu in de wei en maken weinig trainingsuren. Er zijn geen koersen dus er valt geen prijzengeld te winnen om volop trainen te kunnen bekostigen. Een paard trainen voor de kortebaan kost al snel 1.500 euro per maand. Het is dus nog maar de vraag of er fitte paarden zijn in september.

Alleen als het veilig is

,,Belangrijk is dat de draverij weliswaar een groots evenement is voor Medemblik maar als je kijkt wat deze crisis te weeg brengt dan komt een draverij niet op de eerste plaats. Gezondheid heeft te allen tijde de hoogste prioriteit. Daarnaast hebben veel Medemblikker bedrijven, waaronder veel van onze trouwe sponsors, het enorm moeilijk op dit moment. Een verdrietige situatie waar veel gezinnen dagelijks onder lijden. Er zijn dus belangrijkere zaken aan de hand dan het wel of niet doorgaan van de draverij. Wel blijven wij doorgaan met de voorbereidingen. Mocht het veilig zijn in september dan kunnen de meeste Medemblikkers wel een goed feest gebruiken denk ik,” zegt Hans Nipshagen.

Reageren via facebook