13.1 C
Medemblik
24 mei 2020 02:19
Medemblik Actueel.

Medemblik is 3 helden rijker, zonder deze 3 was er zeker iemand verdronken

MEDEMBLIK – Geen seconde dachten IJsbrand van Belleghem en Margreet Schermer erbij na toen zij over de Westersingel reden en Henk van de Wetering wild zagen zwaaien en naar het water wijzen. In het water lag namelijk een man die in het water was gevallen en er met geen mogelijkheid uit kon komen.

“Mijn man en ik reden rond 20.30 uur langs de Westersingel toen we opeens Henk op straat zagen zwaaien naar ons. Er bleek iemand in het water te liggen”, vertelt Margreet aan NH. “Mijn man ging gelijk dwars over de weg staan met het busje zodat de koplampen op het donkere water schenen.”

Er bleek inderdaad een man in het water te liggen. “We zijn er naartoe gevlogen. Hij lag tot onder zijn oksels in het water en klampte zich vast aan de graspollen”, aldus Margreet. De man was uitgegleden op de besneeuwde oever en in het water gevallen. “Hij moet ook kopje onder zijn gegaan, want zijn haar was nat, alles was nat.”

IJskoud
Gelukkig hoefden de drie redders zelf het ijskoude water niet in. Het lukte ze om de man de kant op te trekken aan zijn jas. Margreet: “We hebben echt met z’n drieën staan sjorren aan hem.” De man vertelde zijn redders dat hij een half uur in het water had gelegen, maar dat lijkt het drietal sterk gezien de temperatuur van het water en de toestand van de man. “Toen hij er eenmaal uit was kon hij nog lopen en bewegen”, vertelt Margreet.

Warme douche
Margreet en IJsbrand zetten de man snel in hun busje en brachten hem naar zijn huis. “IJsbrand is met hem mee naar binnen gegaan en heeft hem onder de warme douche gezet. Het schijnt goed met hem te gaan”, vertelt Margreet.

Zo sloten de drie Medemblikkers hun weekend af als echte helden. Hadden ze de man niet gespot, dan had het heel anders voor hem af kunnen lopen.

Reageren via facebook