24 C
Medemblik
9 augustus 2020 02:02
Medemblik Actueel.

Inloophuis gesloten, maar toch bereikbaar

MEDEMBLIK – En ook het inloophuis ontkomt er niet aan. Ook het Inloophuis Medemblik moest de deuren sluiten. Voor veel alleenstaanden een groot gemis. Het inloophuis is toch een plek waar je zorgen kunt delen, waar je terecht kunt voor een stukje ontspanning, voor begrip en altijd voor een luisterend oor.

Gelukkig zijn zij telefonisch bereikbaar en via de ZOOM Videochat hebben zij regelmatig contact met de gasten. Koffie en thee is dan even door henzelf te verzorgen. Maar ze zien elkaar en houden elkaar zo op de hoogte. Een uitkomst is de videochat van ZOOM.

Met Zoom kunnen tot wel 100 mensen meedoen, gelukkig is dat niet het geval, anders krijgt nog niemand aandacht. Ze bespreken hoe het met iedereen gaat, welke plannen en behandelingen ze hebben. Vrijdag start het Inloophuis Medemblik met een leuke quiz, ontspanning is ook belangrijk.

Is ‘Zoom videochat’ wel veilig? 
Goede vraag, want ZOOM ligt behoorlijk onder  een vergrootglas en er waren ook veiligheidsrisico’s, vooral voor gratis abonnementen. Het inloophuis heeft echter een betaalde versie, en om de veiligheid te vergroten, zijn zij overgegaan op drastische maatregelen, zodat zij 100% zeker zijn dat niemand kan inbreken op het  systeem. Zo kan niemand zich meer aanmelden via Facebook of Google, hanteren zij een virtuele wachtkamer, loopt alles op een door hun gekozen server, en laten zij alleen bekenden toe etc. etc. Belangrijk is wel, om het niet te moeilijk te maken en ook daar zijn zij prima in geslaagd. Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden via info@inloophuismedemblik.nl. Zij ontvangen dan instructies en een uitnodiging.

Is er dan géén hulp meer beschikbaar?
Uiteraard is het Inloophuis Medemblik er voor de gasten, ook om ongerustheid weg te nemen, adviezen te geven en voor een luisterd oor. Ze moeten het alleen even zonder gebouw doen. Overigens is het Inloophuis Medemblik daar niet de enige in. Alle IPSO inloophuizen zijn gesloten tot 1 juni.

Wanneer mogen we weer naar het inloophuis?
Veel zal afhangen van de ontwikkelingen rondom het virus. Het Inloophuis Medemblik gokt op een vaccin die werkt en mensen beschermt. Pas dan kun je mensen veilig bij elkaar laten komen (mits gevaccineerd), Wellicht dat de APP een mogelijkheid gaat bieden? Het Inloophuis Medemblik het nog niet.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?