17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 15:27
Medemblik Actueel.

(Foto: Politie)

Op vakantie via Schiphol? Betaal eerst de boete als je die hebt.

MEDEMBLIK – De vakantie geboekt, de bouwvak staat voor de deur, koffers worden binnenkort gepakt, op naar Schiphol want fijn… vakantie. Maar dan sta je voor de paspoortcontrole en krijg je te horen dat er nog een boete openstaat of een belastingschuld en mag je pas langs de douane als je die eerst eventjes betaalt.

De Koninklijke Marechaussee controleert van alle reizigers op de lucht- en zeehavens of zij nog gesignaleerd staan in het Opsporingsregister. Zij bekijken of de reiziger nog een geldboete moet betalen, DNA-materiaal moet afstaan of nog een vrijheidsstraf moet uitzitten. Staat er voor u nog zo’n signalering open? Zorg ervoor dat u minimaal een week voor vertrek alle openstaande geldboetes heeft betaald, DNA-materiaal heeft afgestaan of de openstaande vrijheidsstraf heeft uitgezeten. Daarvoor kunt u zich melden bij de politie. Als er geen zaken meer openstaan in het Opsporingsregister kunt u met een gerust hart op vakantie.

Hoe weet ik of ik gesignaleerd sta?

Op de website van het CJIB kunt u nakijken of u nog een verkeersboete open heeft staan.  Wilt u weten of u nog een andere geldboete moet betalen, DNA-materiaal moet afstaan of een vrijheidsstraf moet uitzitten? Meldt u zich dan met een geldig legitimatiebewijs op het politiebureau.

Om in te loggen op de website van het CJIB heeft u een DigiD code nodig. Meestal kunt u een geldboete direct betalen via iDEAL of een gespreide betaling aanvragen.

Heeft u geen DigiD code? Via de link  https://www.cjib.nl/ik-wil-weten-wat-ik-moet-betalen  kunt u een overzicht opvragen van de openstaande verkeersboetes. Dit overzicht wordt per gewone post verstuurd naar het adres waar u staat ingeschreven. U kunt de geldboete in dit geval niet via iDEAL betalen. U kunt het bedrag zelf overmaken, of u kunt zich melden op het politiebureau. Als u de boete daar betaalt, kan de politie uw signalering ook meteen verwijderen uit het Opsporingsregister.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?