Irene Schouten is paar maatjes te groot voor het damespeleton

ANDIJK – Ook op het ijs van de schaatstempel in Dronten was het peleton bij de dames niet in staat om een ontketende Irene Schouten van haar 12 zege in evenzoveel wedstrijden af te houden. Helemaal in haar eentje, dus zonder steun van haar ploeggenoten, legde ze haar wil op aan het peleton. Als een van de dames het idee kreeg om te ontsnappen kreeg die maar een paar meter en dan was ze alweer op haar plaats gezet door Irene Schouten. 

Een paar ronden voor het einde gingen 4 vrouwen het wel proberen maar ook deze ontsnappingspoging duurde maar een paar ronden toen ze weer werden ingerekend en dus kwam het weer aan op een eindsprint.

In de laatste bocht zette het ‘Kanon van Andijk’ weer aan ouderwetse eindsprint in en finishte ruim voor voor de nr. 2 Francesca Lollogrigida en Manon Kamminga die als de nr. 3 over de streep kwam. Met deze overwinning kwam Irene haar zegereeks op 7 te staan in de KPN Marathon Cup bij de dames maar omdat ze enkele wedstrijden heeft gemist maakt ze geen kans meer op de eindoverwinning maar ‘dat maakt mij niets meer uit,’  vertelde ze na afloop van de wedstrijd.

[signoff]