20.7 C
Medemblik
21 mei 2020 23:41
Medemblik Actueel.

De voltallige gemeenteraad van Medemblik
De voltallige gemeenteraad van Medemblik

Paar tellen stilte blijft behouden in de gemeenteraad van Medemblik

MEDEMBLIK – Het stamt nog uit de tijd dat de kerk sterk verweven was met de politiek maar sinds de scheiding van kerk en politiek is in verreweg de meeste gemeenten in Nederland de paar seconden stilte voor aanvang van de raadsvergadering ook afgeschaft, behalve in de gemeente Medemblik. Geert Mos van D66 bracht daarom afgelopen donderdag een motie vreemd aan de dag aan de orde waarin in werd opgeroepen de paar seconden stilte af te schaffen om zo de scheiding kerk en politiek ook in Medemblik definitief te maken.

Alleen bleek al snel dat de meeste raadsleden hier geen zin in hadden, waar eerder al Mark Raat(VVD) zich in de vingers sneed door de paar seconden stilte af te schaffen was het nu de beurt aan Geert Mos. Zelfs binnen de VVD bleek er geen eengezinds standpunt te zijn, Dirk Steltenpool stemde tegen afschaffing van de paar seconden stilte omdat hij het een moment van bezinning en saamhorigheid vind,  maar ook GemeenteBelangen en GroenLinks zagen niets in afschaffing van de paar seconden stilte. 

Het voorstel werd dan ook afgewezen ondanks protesten van Geert Mos die erop bleef wijzen dat in een seculiere samenleving er geen plaats is voor de kerk in de politiek, dus neem nu eens afscheid van overblijfsel uit het ambtsgebed en leef in 2018.

Ria Manshanden(GroenLinks) bewoorde het als ,,Echte stilte is waardevrij en ik snap de associatie met religie niet.”

Reageren via facebook