D66 Medemblik: ‘Flexibele inzet bij uitbreiding van terrassen op gemeentegrond’

MEDEMBLIK – Vanaf maandag 1 juni om 12:00 uur ’s middags mag de horeca weer de deuren en terrassen openen, wel met in de coronamaatregelen inachtneming. De fractie van D66 in de gemeente Medemblik wil dat het college van Medemblik zeer soepeltjes omgaat als een horeca-gelegenheid het terras wil uitbreiden en daarvoor gemeentegrond gebruikt.

Ferry Floor, communicatiemedewerker bij D66 Medemblik, zegt in een reactie: ‘In andere gemeenten zoals Enkhuizen en Hoorn wordt al zonder aanpassing van de regels minder gevraagd voor het openstellen van terrassen. Op de vraag of de gemeente openstaat voor het tijdelijk uitbreiden van terrassen op gemeentegrond geeft de gemeente aan, Wij gaan ruimhartig om met verzoeken vanuit de horeca. In goed overleg met de ondernemers wordt er maatwerk geleverd. Daar waar mogelijk werken we mee aan uitbreidingen van terrassen. Wij zijn benieuwd hoe dit er in de praktijk uit gaat zien. Voor ons staat voorop dat een gemeente in deze tijden moet ondersteunen en faciliteren.’

De gemeente is al in gesprek met de horeca in de gemeente Medemblik om tot een acceptabel tarief te komen. D66 zal dit ook blijven monitoren.

Reageren via facebook