PvdA wil onderzoek naar velden FC Medemblik

MEDEMBLIK – De PvdA is voorstander van het terugbrengen van het aantal voetbalvelden bij FC Medemblik. FC Medemblik heeft nu 2 hele en 2 halve kunstgrasvelden en een normaal natuurgrasveld waar op gevoetbald kan worden.

Volgens Tom Beuker (PvdA) zijn er 14 teams bij FC Medemblik waarvan 6 seniorenteams die deels op zaterdag en op zondag spelen, en dat is volgens Beuker een lage bezetting als je kijkt naar de KNVB Normen.

Lees ook: Ja ik/wij zijn tegen, voetbal-moeder is tegen gebruik rubber kunstgrasvelden

Beuker wil daarom van het college weten of het mogelijk is een aantal velden af te stoten of om te vormen naar natuurgras om binnen de KNVB normen te blijven, maar ook hoeveel besparing dit oplevert als FC Medemblik het minimumaantal velden gaat hanteren.

Lees ook:Hogere investering renovatie kunstgrasvelden door gebruik van kurk-infill

Reageren via facebook