Medemblik Actueel.

Politiek

VVD wil nieuwbouw én energieneutrale zwembad Zeehoek Wervershoof

WERVERSHOOF – Het zwembadbestuur van de Zeehoek is al ruim tien jaar bezig de gemeente te overtuigen van het feit dat de technische levensduur van het zwembad de Zeehoek al geruime tijd is gepasseerd. Ingrijpende renovatie of nieuwbouw op een andere locatie in Wervershoof is noodzakelijk.

Beide VVD’ers die een energieneutrale zwembad Zeehoek willen (Links Kees Nederhoff en rechts Dirk Steltenpool)

De VVD-fractieleden Kees Nederhoff en Dirk Steltenpool hebben het zwembad de afgelopen jaren geholpen met ontwikkeling van nieuwe plannen. Zo is onder meer een samenwerking opgestart met Technische Hogeschool in Rotterdam. Hun studenten hebben diverse plannen uitgewerkt. Mede hierdoor is het onderwerp de Zeehoek eindelijk op de politieke agenda van de gemeente gekomen.

Lees ook: Is er nog een toekomst voor zwembad de Zeehoek in Wervershoof

Ook de gemeente zelf heeft nu onderzoek gedaan en een rapport met alternatieven laten opstellen. Er zijn drie keuzes: sloop, renovatie of nieuwbouw. De VVD kiest voor nieuwbouw. Dat kost in het begin meer geld maar is op de lange termijn de goedkoopste oplossing. Door het zwembad met nieuwe technieken toe te passen is het zwembad energieneutraal te maken. Daardoor zullen de exploitatiekosten beheersbaar blijven.

Ook wil de VVD dat het stichtingsbestuur de bouw begeleidt en niet de gemeente zelf. Zo worden stroperige procedures vermeden en wordt er geld bespaard omdat er geen Europese aanbesteding nodig is. Voor de korte termijn wordt achterstallig onderhoud van het huidige zwembad weggenomen.

Wat de VVD betreft gaat dit jaar nog de eerste paal de grond in! ,,Deze mening zullen wij uitdragen bij de commissievergadering op donderdag 19 januari, en bij de raadsvergadering  op 26 januari dienen wij hiervoor een voorstel in. Nu maar hopen op genoeg steun van andere partijen,” zeggen beide VVD-leden tegen Medemblik Actueel.

Reageer op dit onderwerp