PvdA Medemblik verbaast over stoppen Zorgkompas met leveren huishoudelijke hulp

MEDEMBLIK – Zorgaanbieder Zorgkompas stopt met het leveren van huishoudelijke hulp in deze regio en dus ook in de gemeente Medemblik. De tarieven waarmee de gemeentes rekenen compenseren de kosten niet langer. Volgens dhr. Van de Meer van Zorgkompas blijven gemeentes met dezelfde tarieven rekenen terwijl de CAO- lonen en ook de sociale premies zijn gestegen.

Dirk Kuipers van de PvdA fractie vindt de gang van zaken maar vreemd en wil opheldering van het college hoe dit mogelijk is.  Hij vraagt het college dan ook het volgende:

  1. Gaan de Westfriese gemeentes bij de aanbesteding van huishoudelijke zorg grotendeels uit van het tarief waarvoor men de zorg kan leveren of spelen andere onderdelen ook een rol bij de gunning? Kunt u aangeven hoe de verhouding is en wat de onderdelen zijn?
  2. Waarom hebben de gemeentes de tarieven niet verhoogd terwijl er wel sprake is van een stijging van lonen en sociale premies ? Door deze ontwikkeling is het mogelijk dat 210 medewerkers van Zorgkompas hun  baan verliezen. Tevens moeten de klanten die meestal tot de kwetsbare groep gerekend kunnen worden, weer wennen aan een nieuwe thuiszorgmedewerker.
  3. Willen de gemeentes en dus ook de gemeente Medemblik afspraken maken met de nieuwe zorginstelling zodat thuiszorgmedewerkers zeker zijn van hun baan en arbeidsvoorwaarden en klanten hun vaste thuiszorgmedewerker behouden?

Lees ook: Zorgkompas stopt in West-Friesland, huishoudelijke hulp wijzigt per 1 januari 2017

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.