Medemblik Actueel.

Gemeenteraad wil voor 1 mei oplossing verkeersveiligheid winkelcentrum Zwaagdijk-Oost

MEDEMBLIK – Een motie van PWF, waarin het college wordt opgeroepen om voor 1 mei 2020 met een definitieve oplossing te komen om de veiligheid van de fietsers bij het kruispunt winkelcentrum Klaverweide te garanderen.

Siem Zeilemaker (PWF) maakt het niet uit hoe het college het gaat doen, als de verkeersveiligheid van de fietsers, dat nu in het geding is en regelmatig fietsers het slachtoffer worden van aanrijdingen, maar geregeld wordt.,,Al zetten ze er verkeerslichten neer, die direct op rood springt voor het verkeer dat van en naar het winkelcentrum wil rijden, als er fietsers aankomen rijden. Burgemeester Frank Streng beloofde de motie te gaan uitvoeren.

Pas geleden raakte een meisje nog ernstig gewond toen een automobilist haar geen voorrang gaf en het meisje aanreed. Maar dit is nog maar 1 van de vele ongevallen bij de op/uitrit van het winkelcentrum.

Burgemeester Frank Streng wist wel te melden dat de onderhandelingen met Entius, de eigenaar van Klaverweid, in de laatste fase zijn beland en er enkel nog een krabbel onder het contract nodig is. Veel partijen in de gemeenteraad vinden de 3 jaar dat dit heeft geduurd het geen schoonheidsprijs waardig, en sommigen vonden het zelfs veel te lang hebben geduurd.

De motie werd raadsbreed aangenomen, 27 stemmen voor – geen tegen.

Reageren via facebook