Opvanglocaties vluchtelingen in West-friesland on hold gezet

MEDEMBLIK – Burgemeester Frank Streng gaf tijdens de commissievergadering op donderdag 8 september aan dat het COA de onderzoekslocaties voor Vluchtelingen in Westfriesland ‘on hold’ gezet.

Dat was de uitkomst van het landelijk overleg dat het COA heeft: de zogenaamde ‘regietafel’. Er landelijk zoveel aanbod van opvang dat verder onderzoek in Westfriesland onnodig is. Mogelijk dat tijdens het overleg in oktober met de regio Westfrieland het COA met een aanvullend onderzoek komt, maar die kans lijkt nihil. Burgemeester Frank Streng gaf wel nadrukkelijk aan dat er een opgave ligt voor Statushouders. Huisvesting hiervan verloopt vooral via toewijzing aan huurwoningen.

Lees ook: Medemblik tegen kleinschaligopvang vluchtelingen

In reactie hierop geeft fractievoorzitter Luiten Plekker van GemeenteBelangen aan: ‘Dit ligt in lijn met wat we voor de zomer al aangaven: er staan landelijk al bedden leeg voor vluchtelingen. Dan is het zonde om daar nieuwe locaties in Westfriesland aan toe te voegen.’ En voegt daaraan toe: ‘We zijn blij dat het COA nu ook tot dat inzicht is gekomen!

Uiteraard blijft de gemeente voldoen aan de opgave van jaarlijks 100 statushouders en mocht de situatie rond vluchtelingen daarom vragen, dan zal de gemeente uiteraard passend en op kleine schaal daarop reageren.

Lees ook: Veel blije gezichten bij vluchtelingen tijdens sportdag

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.