KNMI komt voor vanavond met code geel voor zeer zware windstoten

MEDEMBLIK – Vanmiddag neemt de zuiden- tot zuidwestenwind in kracht toe en wordt vrij krachtig boven land en krachtig in de kustprovincies. Aan zee staat later vanmiddag een harde wind, windkracht 7. Het weerbeeld laat veel bewolking zien, maar in het noorden en noordwesten schijnt ook af en toe de zon. Verder is het op de meeste plaatsen tijdelijk droog, maar later vanmiddag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen weer toe. De temperatuur stijgt naar 10-11 graden. Gebruikelijk is het half januari ongeveer 5-6 graden.

Vanavond daalt de temperatuur niet, maar loopt zelfs nog wat verder op. Uiteindelijk is het 11-12 graden, lokaal zelfs 13. Daarbij is het bewolkt en valt af en toe wat lichte regen en motregen. Ook komende nacht valt soms wat regen, maar later wordt het meest droog en vanuit het zuiden klaart het op.

Het is onstuimig met boven land een vrij krachtige tot krachtige enigszins vlagerige zuidwestenwind. In de kustgebieden waait het hard en in het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden is de wind stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten tot 100 km/uur. In de loop van de nacht neemt de wind langzaam weer wat in kracht af.(Bron: Weeronline)

 

Reageren via facebook