Het weer voor Medemblik met vandaag tropische temperaturen

MEDEMBLIK – Vandaag kunnen wij ons weer opmaken voor een bloedhete zonovergoten tropische zomerdag. De temperatuur gaat vanochtend al snel door de grens van de 25 graden om vanmiddag door de grens van de 30 graden te gaan. Het is zo goed als onbewolkt waardoor de  UV-factor hoog zal zijn en er dus goed ingesmeerd moet worden.

Weekend  met twee gezichten

Het weekend verloopt met twee gezichten, zaterdag nog een zomerse dag met 26 graden maar toch ook wel wat bewolking en een vrij matige wind uit het noorden/noordwesten, zondag is het met 22 graden een stukje frisser als is 22 graden wel een vrij normale temperatuur voor de tijd van het jaar. De wind waait dan uit het noorden en is vrij matig van kracht, 3Bft.

De hitte komt terug, maar de regen ook

Vanaf maandag gaat de temperatuur weer richting de tropische grens van 30 graden of daar boven. Maandag 27 tot 28 graden en is het vrijwel onbewolkt, dinsdag wordt het al 30+ graden met heel veel zon. Ook woensdag een tropische dag met 30 graden maar dan komt in de loop van de dag vanuit het zuidwesten de nodige bewolking binnendrijven en kan er een enkel spatje regen gaan vallen.

Vanaf donderdag flink lagere temperaturen van overdag rond de 22 graden en zeker t/m halverwege de week daarop is er elke dag wel kans op een enkel buitje, maar de hoeveelheid regen die er gaat vallen stelt weinig voor, zeker wat de droogte betreft is het een druppel op de gloeiende plaat.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

Reageren via facebook