Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – flinke zonnige perioden

MEDEMBLIK – Vanochtend is er op uitgebreide schaal zonneschijn maar is het zeker in de vroege ochtend frisjes te noemen en kan het zelfs aan de grond even gaan vriezen. Maar zodra de zon boven de horizon staat gaat de temperatuur snel richting de 8 graden om vanmiddag door te stijgen naar een lenteachtige 11 á 12 graden, maar uit de wind en in de zon kan het wel 16 graden gaan worden. De wind is zwak tot matig en waait uit het zuiden. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 4 graden. 

Tekst loopt door onder de animatie

Ook maandag is nog een heerlijke lentedag met voor de tijd van het jaar hoge temperaturen van rond de 11 á 12 graden, de wind is matig en waait uit het zuiden/zuidwesten maar voert wel meer bewolking aan waar we later in de week mee te maken gaan krijgen.

Dinsdag start met lokaal kans op wat lichte neerslag maar in de loopt van de ochtend trekt de neerslag weg en komt de zon weer af en toe te voorschijn. De middagtemperatuur komt dinsdag niet in de dubbele cijfers, met 9 graden is het wel gedaan. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 6 graden.

Na dinsdag draait de wind weer naar het zuiden/zuidoosten en voert weer warme lucht met zich mee naar onze regio, overdag 12 á 13 graden in de nachten dalend naar 3 á 4 graden. De wind is overwegend matig van kracht en de kans op neerslag is nihil.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook