CBD-producten steeds populairder bij de Nederlanders

Veel mensen vinden het nog een beetje raar om CBD olie te gebruiken als medicijn en dat is ook logisch omdat CBD een bestandsdeel is van cannabis en dat is een drug. Maar er is een verschil tussen cannabis en marihuana. Cannabis kan ook als medicijn gebruikt worden. Zelfs artsen vinden het lastig om cannabis en marihuana uit elkaar te halen.

Maar ondanks de verkeerde blik op cannabis wordt het steeds populairder. Dit komt omdat het de stof CBD bevat. CBD is een bestandsdeel van cannabis die volgens veel wetenschappers zeer potentieel is als medicijn.

Waar komt CBD vandaan?

Cannabidiol, ook wel CBD genoemd, is een niet psychedelische bestandsdeel van cannabis. Het is niet te verwarren met THC wat wel psychedelische effecten heeft. Op dit moment wordt er veel onderzoek gedaan naar CBD, zo hebben ze onderzocht dat CBD olie een ontspannende werking heeft. Daarom zou het kunnen helpen bij slapeloosheid of stress. Ook kan het helpen tegen chronische pijnklachten. Verder zeggen wetenschappers ook dat het veelbelovend is tegen epilepsie. Dit komt omdat CBD een positief effect heeft op bepaalde functies van ons lichaam. Het helpt ons namelijk balans te houden en het helpt fysiologische functies zoals de stofwisseling, kwaliteit van je slaap, beleving van pijn en ontstekingen. Daarom kan het helpen bij darm-, slaap en pijnklachten.

Voordat je gebruikt maakt van een medisch product als CBD olie, is het wel slim om eerst na te gaan of het wel veilig is of niet. CBD olie is niet verslavend, maar het is niet slim om er veel van te gebruiken. Dan heb je namelijk het gevaar dat je last krijgt van duizelig en/of misselijkheid. Daarom is het wel belangrijk om eerst te overleggen met een arts over het gebruik van CBD olie. Een arts kan namelijk advies geven over de hoeveelheid die je per keer kunt gebruiken en het aantal innames per dag.

Er zijn ook veel mensen die denken dat CBD nog meer bijwerkingen heeft, maar dit is niet het geval. Het is door wetenschappers bewezen dat zelfs bij grote innames het veilig is. 

Verschil tussen CBD olie en wietolie

Veel mensen verwarren CBD olie met wietolie, maar de twee zijn heel verschillend van elkaar. CBD olie is in tegenstelling tot wietolie wel legaal. Wietolie heeft een verdovend effect. Dit komt door het stofje THC. Er zit geen THC in CBD olie, daarom is CBD olie wel legaal, niet verslavend en geeft geen high of stoned gevoel.

Meer weten over CBD?

Reageren via facebook