20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 00:24
Medemblik Actueel.

GemeenteBelangen: ‘De Muiter krijgt juist geen luxe herindeling’

MEDEMBLIK – Gerben Gringhuis van GemeenteBelangen is niet blij met hoe diverse media het bericht over de verbouwing van MFA De Muiter wordt weergeven. In een reactie aan Medemblik Actueel laat Gringhuis weten dat de kop ‘De Muiter krijgt de “Luxe herindeling” weinig van klopt. Integendeel zelfs, de Muiter is klaar voor de toekomst.

Zo is er goed geluisterd naar de zorgen en wensen.

Gerben Gringhuis

Gringhuis zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Wij denken van niet, maar het is wel de kop zoals die benoemd staat in het Noord Hollands Dagblad. Een betere kop had kunnen zijn, “De Muiter is klaar voor de toekomst”. In het raadsvoorstel is geen luxe benoemd. De meerderheid van de raad heeft gekozen voor de verbouwing naar een MFA. Dat is zeker geen luxe te noemen, horende de geluiden dat de kinderen op de gang les krijgen hun eten onder de kapstokken aan het verorberen zijn. Dat bezoekers van het BON theater via de gang van de kleedkamers naar de horeca gaan is ook geen luxe en geen ideale uitstraling. Nee de keuze die gemaakt is, is een bewuste, toekomst bestendige keuze die goed uitgelegd kan worden.

GemeenteBelangen is initiatiefnemer van het wijzigingsvoorstel en dat hebben we gedaan vanuit de inhoud, aldus Gringhuis. ,,De inhoud leert ons dat de extra ruimte van de Dijk goed besteed gaat worden( denk aan meer gepersonaliseerd onderwijs en normale omstandigheden tijdens de pauzes). De accommodatie hierdoor exploitatie technisch beter is ingedeeld. Dat een stadskantine kan bijdragen in de doelstellingen van het sociaal domein. Het BON theater een betere aansluiting heeft op de horeca.

JC Missing

Zorgen zijn er gedeeld over JC Missing, maar hierin zien wij dat de gemeente intensief overleg heeft gehad en nog gaat hebben over de wijzigingen. Zo is er goed geluisterd naar de zorgen en wensen. Zo worden de bestaande ramen aan de voorkant dicht gemaakt en wordt de verbouwing in overleg met hen gedaan.

Gringhuis: ,,De wenkbrauwen werden nog eens gefronst omdat dit wijzigingsvoorstel in ging tegen de wens van het college. D66 vroeg zich af GemeenteBelangen nog wel achter haar wethouder staat. Dat is iets, wat bij ons niet ter discussie staat. De wethouder verdedigd het standpunt van het college. De focus moet wat ons betreft gelegd worden op de toekomstbestendigheid van onze accommodatie de Muiter, iets wat naar onze mening nu beter geborgd is. Ondanks dat het college, hierin anders geadviseerd heeft.

Ruime meerderheid

,,Met deze wijzigingen is GemeenteBelangen er van overtuigd dat de Muiter gunstiger geëxploiteerd kan worden na de verbouwing. De resultaten hiervan hopen wij zeker in de toekomst terug te zien. Met steun van coalitiepartijen VVD en CDA en daarbij de steun van het PWF heeft dit wijzigingsvoorstel het met een zeer ruime meerderheid gehaald. GemeenteBelangen is tevreden met het resultaat voor alle gebruikers?”  besluit Gerben Gringhuis.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook