13.1 C
Medemblik
21 mei 2020 09:14
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: in de ochtend nog zonneschijn, later weer buien

MEDEMBLIK – Na de overvloedige regenval van vrijdagavond, lokaal viel er in onze regio meer dan 20mm neerslag en ook enkele ferme klappen onweer waarbij zelfs de brandweer enkele keren moest uitrukken vanwege wateroverlast, gaan wij vandaag weer te maken krijgen met buien.

Maar de dag start vandaag met zonnige perioden al kan er ook vanochtend al een enkele bui gaan vallen. In de middag neemt de kans op buien weer toe waarbij wederom onweer en hagel niet is uitgesloten. De middagtemperatuur schommelt rond de 17 graden en de wind is vrij krachtig maar boven open land en water kan deze aantrekken tot krachtig en bij het IJsselmeer tot hard (7Bft) met windstoten tot 75km/u. Vanavond kunnen er weer een paar stevige buien gaan vallen.

Zondag is het ronduit nat, drijfnat en krijgen wij te maken met een stormachtige wind met windvlagen tot 80km/u boven open land en water. Er gaat lokaal veel regen vallen, tot wel 30mm en ook hagel en onweer is niet uitgesloten.

Na zondag verandert er niet veel aan het weerbeeld, elke dag buien vooral maandagavond/nacht kan er weer veel regen gaan vallen en ook dinsdag lijkt volgens de berekeningen een drijfnatte dag te gaan worden. Overdag een temperatuur rond de 16 graden maar woensdag niet veel warmer dan 13 graden omdat dan de wind naar het noorden/noordwesten gaat draaien.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook