Weerbericht Medemblik: zonnige start, vanavond kans op een bui

MEDEMBLIK – Voor wie zit te hopen op een witte kerst kunnen wij geen goed nieuws brengen, voor sneeuw tijdens kerst zult u richting de Alpen moeten afreizen, bij ons is het kwakkelen geblazen.

Vandaag start nog vrij redelijk met zonnige perioden maar vanuit het westen komt aan het einde van de middag meer bewolking aan waaruit vanavond/nacht enige neerslag gaat vallen. Met 8 graden is de temperatuur iets boven normaal voor deze tijd van het jaar. De wind is overwegend matig tot vrij krachtig.

Dinsdag vallen er geregeld enkele buien, lokaal kan er tot 3mm aan neerslag gaan vallen, overdag 8 graden tijdens kerstnacht dalend naar 5 graden. De wind is overwegend matig tot vrij krachtig van kracht en waait uit  het zuidwesten.

Eerste kerstdag is er nog wat ruimte voor de zon maar op tweede kerstdag gaan er enkele buien vallen. 8 graden op eerste kerstdag, 6 graden op tweede kerstdag en op beide dagen waait de wind uit het westen/noordwesten en is overwegend matig van kracht.

[signoff]

Reageren via facebook