zonnig met soms wat bewolking

Weerbericht Medemblik: bewolkte start, later meer zon

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij in de ochtend met eerst nog wat bewolking te maken, maar deze zal in de loop van de dag gaan oplossen zodat de zon weer de ruimte krijgt om te schijnen. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 19 graden bij een meest matige noord/noordoostelijke wind.

Vrijdag wordt het door aanvoer van warmere lucht weer wat warmer dan vandaag, de wind draait wat door naar het oosten en daar is nog steeds de hitte aanwezig, ’s middags wordt het zo’n 22 graden.

Zaterdag tappen we weer uit het tropisch vaatje, de temperatuur zal al snel oplopen richting de 25 graden om ’s middag door te stijgen naar 30 á 31 graden bij een matige oost/zuidoostelijke wind. De tropische pret duur deze keer maar 1 dag, in de nacht naar zondag draait de wind naar het westen/zuidwesten en voert weer frisse lucht met zich mee.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Zondag overdag een temperatuur van rond de 22 á 23 graden, lokaal kan de 24 nog gehaald worden. Er is veel zon waardoor de uv-index weer hoog oploopt, dus denk eraan om de blote huid goed in te smeren met een hoge factorwaarde om verbranding van de huid tegen te gaan.

Na zondag blijft het stabiel zomerweer met overdag temperaturen rond de 20 graden en in de nachten rond de 13 graden. De wind waait hoofdzakelijk uit het noorden/noordwesten waardoor de echte grote hitte bij ons vandaan blijft. Halverwege volgende week komt de kern van een hogedrukgebied boven ons land te liggen. Vestigt deze kern zich aan de westkant van ons land dan blijven wij in de koelere lucht, gaat hij meer naar het oosten dan komen wij weer in de aanvoer van hete lucht en is de kans op een wat langere periode van (sub)tropisch heet weer mogelijk.

bewolkte start, later meer zon

[signoff]

Reageren via facebook