Gouden Bente Kerkhoff tijdens het EK inlineskaten

OOSTWOUD – De prijzenkast van Bente Kerkhoff zal verder gevuld gaan worden met een gouden medaille behaald tijdens het EK Inlineskaten in Barcelona. Gouden Bente Kerkhoff was na een zeer rommelige wedstrijd pas ruim na de finish zeker van haar Europese titel.

Na 29 ronden viel haar teamgenootje Ramona Westerhuis uit Blokker die per brancard van de piste moest worden afgevoerd waardoor Bente er helemaal alleen voor kwam te staan. Maar de Oostwoudse liet zich niet uit het veld slaan en zette zich schrap en op 11 ronden voor de finish ging Bente in de aanval met in haar kielzog Balanant en Bernardi.

Toen Bente juichend over de finish kwam temperde de bondscoach Frank Fiers haar feeststemming, mogelijk was ze op 1 puntje tweede geworden en niet eerste. Maar de omroeper bracht het verlossende woord, Bente Kerkhoff is de nieuwe Europese kampioene op de puntenkoers bij de junioren dames.

Met het winnen van de gouden medaille sluit Bente Kerkhoff haar periode als juniore af, vanaf volgend seizoen zal ze bij de senioren dames aan de start staan en ook daar proberen haar prijzenkast verder uit te breiden.

Voor vandaag staan de sprint en de afvalkoers op het programma,

[signoff]

Reageren via facebook