3.6 C
Medemblik
18 januari 2021 00:50
Medemblik Actueel.

© Patch

Weerbericht Medemblik: tropisch hete dinsdag

MEDEMBLIK – Terwijl de meesten al lagen te slapen ontstond er boven het IJsselmeer/Markermeer een stevige onweersbui mede veroorzaakt door het warme water van beide meren. De onweersbui zorgde voor een prachtige lichtshow en boven Enkhuizen voor een flinke plensbui.

De zomer loopt op zijn einde, de meteorologische herfst begint op 1 september maar de temperatuur is bepaald niet herfstachtig te noemen. Zeker niet vandaag als de middagtemperatuur de 30 graden grens doorbreken. Lokaal kan het 31 tot 32 graden gaan worden. Een afkoelend windje is er vrijwel niet en de wind die al waait voert uit het oosten/zuidoosten hete lucht met zich mee.

Vanaf woensdag gaat er toch wel wat veranderen aan het weerbeeld, de wind draait van oost/zuidoost naar het zuidwesten en dat maakt de weg vrij voor koelere vochtige lucht waar we vanaf woensdagmiddag mee te maken krijgen. De middagtemperatuur is met 26 graden nog steeds hoog voor de tijd van het jaar. De bewolking zal woensdagavond de overhand gaan krijgen en in de nacht naar donderdag kunnen er al enkele (onweers)buien gaan vallen.

Donderdag is het met 21 graden 10 graden koeler dan vandaag, door de naar het westen draaiende wind. het blijft wel vrijwel droog al is een enkel spatje regen niet uitgesloten.

[signoff]

Reageren via facebook