Jordy van Workum Nederlands Kampioen op de 1500 meter

MIDWOUD – In een ijskoude hal is Jordy van Workum uit Midwoud er wederom in geslaagd om een nationale titel te pakken, nu de 1500m.

In het sportcomplex Kardinge wordt dit weekend de NK allround en afstanden gehouden, Jordy reed in de laatste rit tegen Merijn Scheperkamp die even ervoor al de 500m op zijn naam had geschreven. In een werkelijk zinderend spannende race drukte Jordy toch zijn schaats iets eerder over de finishlijn met een eindtijd van 1.51.90.

Na eerder dit seizoen de 3 km , de 5km nu dus ook de 1500m titel, de selectiecommissie van de KNSB gebruikt dit NK als selectiemoment voor de laatste World Cup in het Italiaanse Baselga di Piné, en een week later op dezelfde baan de WK. Vandaag staan nog de 1000m, 5000m en de mass start op het programma.

Na een goede 500m. staat Jordy nu 5e in het allround klassement .

[signoff]

Reageren via facebook