12.1 C
Medemblik
1 oktober 2020 21:03
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: zon maar ook kans op een bui

MEDEMBLIK – Het lagedrukgebied dat zich ten noorden van ons boven de Noordzee bevind zorgt er voor dat de aanvoer van ons weer uit het zuidwesten in stand blijft. Het hogedrukgebied dat zich nu nog boven de Azoren bevind schuift meer op richting het noorden van Frankrijk en dat zorgt er voor dat de wind zich wat meer richting het westen gaat verschuiven.

Vandaag is het deels bewolkt maar de zon zal zeker vanmiddag regelmatig te voorschijn komen. De middagtemperatuur loopt op naar 20 á 21 graden bij een matige wind uit het westen/zuidwesten. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 12 graden en zwakt de wind verder af naar zwak.

Woensdag is het overwegend zonnig maar zijn er ook wolkenvelden. De middagtemperatuur schommelt rond de 21 á 22 graden en de wind is zwak en waait uit het zuidwesten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 14 graden.

Donderdag is ook nog een dag waarbij de wind uit het zuidwesten waait waardoor de temperatuur zo rond de 21 graden blijft schommelen. Na donderdag gaat het weerbeeld toch wel veranderen en komt de zomer terug.

Vrijdag draait de wind van zuidwest meer naar het zuiden en loopt de temperatuur al op richting de 23 graden, zaterdag en zondag draait dan de wind naar het oosten en krijgen wij weer te maken met zomerse temperaturen van 25 graden en daarboven.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?