14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 11:50
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: buien en warm voor de tijd van het jaar

MEDEMBLIK – Heel erg positief, op de temperatuur na dan, kunnen we niet schrijven over het weer voor vandaag en de dagen hierna. De bewolking overheerst en uit de bewolking gaat ook regelmatig een bui vallen. De ene keer wat meer dan de andere maar droog blijft het zeker niet.

Vandaag gaan er enkele buien vallen en daarbij is een klap onweer niet uitgesloten, de wind is matig tot vrij krachtig en tijdens een (onweers)bui even krachtig. De middagtemperatuur loopt op naar 8 graden daar waar 5 graden normaal is voor deze tijd van het jaar. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik vrijwel niet en vallen er nog steeds enkele buien.

Vrijdag wordt het nog wat warmer en kan het lokaal 10 tot 11 graden gaan worden. De wind waait uit het zuiden en is vrij krachtig soms met vlagen krachtig, 6Bft.

Het weekend verloopt iets rustiger wat de buien betreft maar droog blijft het zeker niet. Er zijn ook perioden dat we even een faal zonnetje te zien gaan krijgen. De wind waait uit het westen en is overwegend matig tot vrij krachtig waarbij de middagtemperatuur oploopt naar 9 graden op zaterdag en 8 graden op zondag.

Gaan we even verder kijken, naar de kerstdagen dan zien we dat de kans op neerslag een stuk is afgenomen maar met 8 graden op dinsdag en 7 graden op woensdag kunnen we de witte kerst wel op onze buik schrijven. Richting oud en nieuw neemt de kans op buien weer toe.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?