16.6 C
Medemblik
4 juli 2020 01:03
Medemblik Actueel.

Medemblik kiest voor buitendijksparkeren

MEDEMBLIK – De gemeenteraad is donderdagavond akkoord gegaan met de aankoop van grond buiten de dijk in de Wieringermeer om daar de zo noodzakelijke parkeren voor bezoekers van de stad Medemblik te creëren.

In een beladen discussie waar het vooral op het punt van parkeervergunningen voor de bewoners van de binnenstad tussen indiener D66 die leges wil vragen voor deze vergunning en de VVD die het vooral gratis wil houden voor de bewoners, soms even hard tegen hard.

Maar de volledige gemeenteraad stemde in met de komst van een buitengaats parkeerterrein waar op verzoek van GroenLinks gebruik zal gaan worden gemaakt van zogenaamde ‘groen stenen’.

Het CDA , D66 en PW2010 stemden tegen het voorstel. Het CDA is samen met D66 voorstander om de inwoners van de binnenstad te laten betalen voor hun parkeervergunning, zeer tegen de wens van de VVD.en Progressief Westfriesland, Siem Zeilemaker: ,,De inwoners van de binnenstad hebben nooit gevraagd om een parkeervergunning en nu worden ze ineens opgezadeld met een parkeervergunning waar ze ook nog voor moeten betalen.”

Na jaren van discussievoeren is er dan nu een einde gekomen en krijgt Medemblik eindelijk zijn zo gewenste extra parkeerruimte.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook