Zo kun je makkelijk en goedkoop een woning kunt isoleren

Isoleren van een woning is vaak een dure en ingrijpende klus. Omdat een goede isolatie minimale invloed heeft op de verkoopwaarde van een woning is het zonde om hier veel geld aan uit te geven. Met een aantal slimme trucs kun je met een klein budget isoleren en zodoende besparen op je energierekening. In dit artikel lees je hoe!

Ongewenste kou verbannen

Het is belangrijk om bij de basis te beginnen en een kritische blik te werpen op alle gaten en kieren in je woning. Sluit bijvoorbeeld de brievenbus in je deur af met tochtstrips of schaf een muurbrievenbus aan. Verder is het van belang dat er geen koude lucht vanuit de garage binnen kan komen. De deur tussen de garage en bijkeuken/woning moet dus hermetisch afgesloten zijn. Met tochtstrips valt met weinig geld veel winst te halen!

Radiatoren optimaal benutten

In de koude winter- of grauwe herfstmaanden is er niks fijner dan thuiskomen in een verwarmde woning. Stookkosten nemen een groot deel van de maandelijkse lasten van een huishouden in. Hierom is het effectief gebruik maken van de warmte die een radiator uitstraalt van essentieel belang. Plak isolerende folie achter je radiator zodat de warmte van de achterkant van de radiator terug straalt naar de voorkant. Verder is het van belang om geen gordijnen of meubels voor de verwarming te plaatsen. Een rolgordijn op maat is een uitstekende optie. Isoleer daarnaast verwarmingsbuizen met schuimrubber of ander isolerend materiaal zodat er onderweg geen warmte verloren gaat.

Effectieve raamdecoratie

Er ontsnapt via je ramen veel warmte naar buiten. Driedubbele ruiten zijn een grote investering die een lange terugverdientijd hebben. Hierom is investeren in isolerende gordijnen een goede oplossing. Plissegordijnen hebben een honingraatstructuur waardoor het uitstekend isoleert. Wil je voor de optimale raamisolatie gaan? Combineer dan plisse gordijnen met overgordijnen. Zo houd jij de kou buiten en de warmte binnen!

Foto aangeleverd

Wil je maandelijks een extra zakcentje overhouden? Zorg dan dat je isolatie in orde is!

[signoff]

Reageren via facebook