10.2 C
Medemblik
26 oktober 2020 00:05
Medemblik Actueel.

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Column Bert de Jong (PvdA): ‘Met de kennis van nu…..’

MEDEMBLIK – In vorige columns is door collega-raadsleden al genoeg gezegd over en gereageerd op ogenschijnlijk persoonlijke belangen bij raadsbesluiten. Laat ik me daar nu maar verre van houden en vooral aandacht vragen voor de realiteitszin van de gemeenteraad bij het nemen van komende raadsbesluiten.

In de afgelopen jaren heeft de raad van Medemblik besluiten voor grote projecten genomen, die grote financiële lasten en risico’s met zich meebrengen. Op dat moment een aanvaardbaar risico, maar met de kennis van nu is dat wel wat anders. Door de Corona crisis en tegenvallende geldstromen vanuit Den Haag, lijkt de gemeente Medemblik op grote tekorten af te stevenen. Hoogste tijd om de koers aan te passen en kritisch naar eerder genomen besluiten te kijken.

Ook inwoners van onze gemeente hadden mogelijk schitterende plannen voor zichzelf of het gezin, maar hebben die wellicht noodgedwongen moeten bijstellen, omdat de financiële inkomsten anders zijn dan verwacht. Je kunt nu eenmaal niet meer uitgeven, dan er binnenkomt. De tering naar de nering zetten, heet dat of: met de kennis van nu…

Laten we nu ook in de gemeenteraad over onze schaduw heenstappen en politieke “ballen” tonen. We moeten kritisch naar eerder genomen besluiten kijken, die op dit moment onaanvaardbare financiële gevolgen voor de gemeente en dus onze inwoners hebben. Dat heet lef en getuigt van realiteitszin in een tijd dat het even anders gaat dan we hadden voorzien.

De broekriem moet aan en we moeten NU heroverwegen.

Kortom: met de kennis van nu ……

Bert de Jong
Fractievoorzitter PvdA

Reageren via facebook