Medemblik Actueel.

Ondanks tegenstem D66 en CDA blijven consultatiebureaus Andijk en Abbekerk open

MEDEMBLIK – De fractie van D66 kreeg het afgelopen donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering vanuit de oppositie flink te verduren. D66 kwam met een simpel rekensommetje waarom het consultatiebureau in hun ogen geen reden van bestaan meer heeft. Yannick Nijsingh(D66) vond het weggegooid geld om voor een paar kinderen een consultatiebureau open te houden.

Pieter Koning van de PWF-fractie viel Yannick Nijsingh in de rede door te stellen dat D66 wel akkoord ging met een miljoen euro voor een glasvezelnetwerk waar oom maar enkelen van profiteren, ,,reken eens uit wat dat kost per aansluiting en dan wilt u beknibbelen op de gezondheid van kleine kinderen,” verweet Koning de D66-raadslid.

Maar ook de vvd-fractievoorzitter Mark Raat viel het CDA en D66 hard aan en wees ze op hun eigen verkiezingsprogramma waarin staat dat de zorg dichtbij georganiseerd moet worden waarop Raat reageerde door te stellen dat dit toch bepaald niet blijkt uit het stemgedrag van beide fracties.

Bij de stemming bleek al snel dat op D66 en het CDA na de rest van de raad voor het behoud van beide consultatiebureaus was en werd het voorstel om het consultatiebureau in Abbekerk te gaan verbouwen en die in Andijk gewoon open te houden aangenomen.  Nu moet het college enkel nog een oplossing vinden om het consultatiebureau in Abbekerk aan de GGD-eisen te laten voldoen.

Reageren via facebook