Co Vlaar (D66) ziet ‘koudwatervrees’ bij lokale politiek om zonneweides

MEDEMBLIK – Tijdens de afgelopen raadsvergadering kwam ook de zonneweides ter sprake. Het college stelde de gemeenteraad voor om 4 van de 9 weides af te wijzen voor verder onderzoek wat bij D66 niet in goede aarde viel. Geert Mos(D66) is van mening dat duurzaamheid een leidend principe is voor de fractie van D66.

Één van de zonneweides die in Wervershoof zou komen te liggen werd door het college afgewezen omdat deze op agratische gemeentelijke grond ligt.  Geert Mos vind dat maar een slecht argument, ,, Wij vinden dat we juist als gemeente een voorbeeldfunctie hebben en dat het dus wel op deze grond moet kunnen.” zegt Mos.

Voor de lokatie in Wognum zegt Geert Mos het vreemd te vinden omdat de afgelopen decennia veel agrarische grond is verdwenen voor tal van zaken zoals woningbouw, recreatie, datacentra, infastructuur enz. enz. enz., maar als een agrariër er voor kiest om een zonneweide op zijn grond te leggen dan moet juist de gemeente dit niet willen tegenhouden.

Locaties waar mogelijk zonneweiden gaan komen:

Locaties waar mogelijk geen zonneweiden gaan komen:

[signoff]

 

Reageren via facebook