Medemblik Actueel.

Foto: DEEN supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Groentespies met ui, paprika, courgette en champignon

Groentespies met ui, paprika, courgette en champignon

Wat eten wij vandaag: Groentespies met ui, paprika, courgette en champignon Wat eten wij vandaag: Groentespies met ui, paprika, courgette en champignon Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 2 uien, in 4 stukken
  • 2 rode paprika’s
  • 2 courgettes, in plakken van ca. 3 cm dik
  • 8 champignons, schoongeborsteld
  • 0,5 theel. gedroogde italiaanse kruiden
  • 5 eetl. zonnebloemolie of
  • 5 eetl. olijfolie

Instructies

  1. Verwijder kapjes, zaadlijsten en zaad van de paprika’s. Snijd ze in de lengte in vieren. Snijd deze stukken in de breedte door.
  2. Giet de olie in een kom. Wentel alle gesneden groenten en de paddestoelen door de olie, zodat alles van een dun laagje is voorzien.
  3. Rijg de stukken groenten in willekeurige volgorde aan spiezen.
  4. Leg de spiezen op de barbecue of in de grillpan en draai ze tijdens het roosteren regelmatig om. Zorg dat de houtskool door en door grijs van kleur is. Dat voorkomt dat de spiezen vlam vatten. De groenten worden door de hitte langzaam gaar zonder dat ze zwart blakeren. De roostertijd bedraagt circa 15 minuten.

Reageren via facebook