7.9 C
Medemblik
20 januari 2021 13:48
Medemblik Actueel.

Medemblik stopt ontwikkeling 5 vrijstaande woningen ‘Roskam’ Abbekerk

ABBEKERK – De gemeente Medemblik heeft in 2010 een perceel grond aan de Dorpstraat 8 in Abbekerk gekocht, lokaal beter bekend als  De Roskam Gronden, dit als strategische aankoop voor toekomstige woningbehoefte. De gemeente doet dit om grondspeculanten niet de kans te bieden om tegen een lage prijs grond te kopen en later tegen een veel hogere prijs te verkopen mocht daar woningbouw komen.

Niet snel daarna kwam er een flinke knik in de kabel, en bleek dat de Roskam Gronden eigenlijk nutteloos waren. In 2016 wees de Provincie de plannen van Medemblik om 5 vrijstaande woningen op deze gronden te laten bouwen naar de prullenbak. De Provincie was bang voor verstoring van het weidevogelgebied en het bleek in strijdt te zijn met het open houden van het landschap.

Lees ook: Abbekerk kan nieuwbouw Nieuwe Veld en Vekenweg vergeten, wethouder verbaast

Verkocht

Medemblik moest toen beslissen wat te gaan doen met de gronden en nam contact op met de achterbuurman om te kijken of hij mogelijk interesse had in een eventuele aankoop van het perceel met gebouwen, na diverse onderhandelingsronden is de koper akkoord gegaan om een externe taxateur de waarde van de gronden en de opstallen te laten taxeren.

[signoff]

Reageren via facebook