19.9 C
Medemblik
3 juli 2020 17:02
Medemblik Actueel.

Ariane Vervoorn is de nieuwe cultuurcoördinator van Medemblik

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik wil kunst en cultuur meer en beter laten zien. Daarvoor werd eerder al een cultuurnota en een cultuurplatform opgesteld. Inmiddels is er ook een cultuurcoördinator bij gevonden: Ariane Vervoorn.

Ambitie

De drie-eenheid van cultuur -nota, –platform en -coördinator sluit aan bij de ambitie van de gemeente om (Medemblikse) kunst en cultuur beter zichtbaar te maken. Vanuit inwoners en bezoekers ligt er een duidelijke vraag naar aanbod van culturele en kunstzinnige activiteiten. Vanuit kunstzinnige en culturele instellingen is er juist vraag naar ondersteuning om het bestaande aanbod breed en divers te maken. De gemeente sloeg een brug met de komst van een cultuurnota, waarin deze ambitie in drie jaar wordt uitgezet. Daarnaast startte het een cultuurplatform, een gemeenschappelijk bolwerk waarin kunstzinnige en culturele instellingen elkaar kunnen vinden. De rol van persoonlijk verbinder in dit geheel is vervolgens vertaald naar de functie van cultuurcoördinator.

Verbinder

Een cultuurcoördinator verbindt. Dat wil zeggen: hij/zij is het aanspreekpunt voor kunstzinnige en culturele instellingen in de gemeente, en helpt hen zichzelf (beter) profileren. Een toneelclub die op zoek is naar een samenwerking voor een voorstelling, de beste locatie voor een tijdelijke expositie in de gemeente of een vereniging met een uniek aanbod maar met te weinig leden. In alle gevallen biedt verbinding uitkomst. Daarnaast is er ook vraag naar overzicht van het aanbod van Medemblikse kunst en cultuur. Ook die hoort thuis bij de verbindende rol van een cultuurcoördinator.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook