Medemblik Actueel.

Flora en fauna Medemblik

Essentaksterfte noopt Medemblik tot kappen van 33 Essen in Nibbixwoud

NIBBIXWOUD – In het bosgedeelte achter de begraafplaats aan de Sluisven staan veel essen. Een aantal essen (33st.) zijn in slechte staat. De oorzaak hiervan is de essentaksterfte. De ernstig aangetaste bomen hebben geen toekomst. Daarom worden ze gekapt. Uit de minder aangetaste bomen worden alleen de dode takken verwijderd.

De bomen worden gekapt in de week van 11 maart. De voorbereidingen starten deze week. Tijdens de werkzaamheden is een gedeelte van het park afgesloten. Dit is voor de veiligheid van de wandelaars. Bij de werkzaamheden houdt de gemeente Medemblik zich aan de Flora- en Faunawet. In deze wet staat hoe zij om moeten gaan met de verschillende dier- en plantensoorten.

De gemeente Medemblik vraagt om uw begrip voor de overlast die door de werkzaamheden kan ontstaan.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

Reageer op dit onderwerp

X