19 C
Medemblik
15 juli 2020 21:23
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Stichting Op Roet genomineerd voor ‘Ambassade van de Verdraagzaamheid 2019’

HOORN – Woensdag, 21 mei, was het de UNESCO-dag van de Culturele Diversiteit & Dialoog. Hét moment om de culturele diversiteit in ons land te vieren. Hiervoor zijn de twaalf genomineerden bekendgemaakt voor de ‘Ambassade van de Verdraagzaamheid 2019’. Stichting Op Roet uit Hoorn is hierbij genomineerd voor haar activiteiten voor de provincie Noord-Holland. De prijsuitreiking is een initiatief van de Stichting Eén Land Eén Samenleving in samenwerking met het Paleis van de Verdraagzaamheid en onder auspiciën van de Nederlandse Commissie van UNESCO.

Stichting Op Roet draagt volgens het jury rapport bij aan de waardering van culturele diversiteit in heel Westfriesland. Wat begonnen is met de locatie voorstelling Ed van Hoorn in 2017, werd in de maanden daarna uitgebouwd diverse interculturele ontmoetingen. Zo werd in samenwerking met Fiolet taalschool Avonden van Ontmoetingen georganiseerd, waarbij Nederlanders in speeddate-vorm aan tafel schoven bij nieuwkomers uit alle windstreken. Door elkaar te leren kennen, ontstonden vele contacten. De afgelopen periode werden Verhalen van Ver in o.a. de Hoornse bibliotheek gehouden. Bezoekers konden dan luisteren naar de verhalen van nieuwkomers, waarbij ook weer het uitwisselen van elkaars verhalen en achtergronden centraal stond. En de voorstelling Friends To Be werd ontwikkeld, waarbij onderzocht wordt of er vriendschap mogelijk is tussen een Westerling en een Arabier. Deze voorstelling wordt momenteel volop gespeeld op scholen (bovenbouw) en instellingen.

Tekst loopt door onder de foto

Foto aangeleverd

Ook voor de toekomst liggen er nog volop plannen op tafel. Zo worden de verschillende projecten nu ook aan andere gemeenten aangeboden en wordt bekeken wat landelijk gezien de mogelijkheden zijn. Zo is Friends To Be opgepikt door een landelijk opererend impresariaat. En plannen voor een vervolg voorstelling zijn in de maak. Vorig jaar werd de Europese Amateo Award al door stichting Op Roet binnengehaald.

Vanaf september 2019 kan iedereen in Nederland zijn of haar stem uitbrengen en op 16 november (de UNESCO-dag van de Verdraagzaamheid) volgt de prijsuitreiking in Amsterdam.

Meer info over de prijs ‘Ambassade van de Verdraagzaamheid’ zie; www.eenlandeensamenleving.nl of www.op-roet.nl

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?