Medemblik Actueel.

Binnenkort ook gemeenteniuews in o.a. De Andijker? De Tijd zal het leren.
Politiek

D66 en CDA willen gemeentenieuws in dorpsbladen

MEDEMBLIK – Geert Mos(D66) en Claudia Selders-Kroezen(CDA) willen dat de gemeente Medemblik behalve in de ‘Medemblikker en ook op deze website, ook in de lokale dorpsbladen het gemeentelijke nieuws gaan plaatsen. Volgens beide raadsleden vervullen de dorpsbladen een informatieve rol in het brengen van lokaal nieuws over het dorp, het verenigingsleven en soms ook de gemeentepolitiek en gemeentenieuws.

Geert Mos: ,,Zoals veel gedrukte media ontkomen ook deze bladen niet aan de vraag hoe ze in de toekomst hun functie kunnen blijven vervullen. Minder advertentie-inkomsten, een geringer behoefte bij jongere generaties zich te abonneren en het feit dat digitale informatie van verenigingen tot minder kopij leidt, zetten het bestaan hier en daar onder druk.”

Claudia Selders-Kroezen: ,,De gemeente zou wellicht deze locale media kunnen gebruiken voor op de desbetreffende kern toegespitst gemeentenieuws – zoals dat nu voor de hele gemeente in De Medemblikker plaatsvindt. Behalve algemene berichten kan met name gedacht worden aan bestemmingsplan-wijzigingen, verleende vergunningen, (informatie)bijeenkomsten. Dit zou de belangstelling voor de bladen en daarmee hun inkomsten kunnen vergroten. Daarmee zou ook een standaard huis-aanhuisverspreiding in de woonkern binnen de mogelijkheden liggen.

Beide raadsleden zeggen dat realisatie hiervan tevens de afstand tussen bewoners en gemeente(bestuur) verkleinen. Daarom willen Mos en Selders-Kroezen dat Medemblik de mogelijkheid gaat onderzoeken om in de dorpsbladen gemeentenieuws gaat plaatsen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook