Heeft u een Huawei-telefoon? Lees dan dit….

MEDEMBLIK – Mensen in het bezit van een Huawei-telefoon krijgen op termijn te maken met een toestel waar ze veel geld voor hebben uitgegeven maar waarschijnlijk geen updates van Android meer krijgen en ook de toegang tot de playstore van Google om apps te downloaden.

Door een door Amerika in het leven geroepen boycot van Huawei producten, de Chinese fabrikant wordt wereldwijd verdacht van spionage voor de Chinese overheid, is de fabrikant van de mobiele telefoons door Google gedegradeerd en kan alleen nog van het Andoid Open Source Project gebruik maken. Door dit besluit van Google is de playstore verboden terrein geworden maar ook apps als Gmail, Youtube en GoogleMaps zijn straks niet meer te gebruiken.

Huawei heeft al direct maatregelen genomen door een eigen appstore in te zetten waar alternatieven voor de android-apps kunnen worden gedownload.

[signoff]

Reageren via facebook