Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten
Gerechten

Wat eten wij vandaag: Gevulde karbonade met prei en puree

Gevulde karbonade met prei en puree

Wat eten wij vandaag: Gevulde karbonade met prei en puree Wat eten wij vandaag: Gevulde karbonade met prei en puree Uitprinten
Aantal personen: 4 Bereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 4 dikke ribkarbonades
  • 2 eetl. mosterd
  • 4 plakjes belegen kaas
  • 4 plakjes gekookte ham
  • 750 g aardappels, geschild, in stukken
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 eetl. arachideolie of
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 35 g paneermeel
  • 500 g preien, in stukken
  • 100 g boter of
  • 100 ml vloeibaar bakproduct
  • 100 ml melk
  • 1 mespunt nootmuskaatpoeder

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de karbonades horizontaal in tot op het bot. Klap het vlees open en bestrijk de binnenkanten met mosterd.
  2. Verpak de kaas in de ham en leg dit op de opengeklapte karbonades. Vouw ze dicht en steek ze vast met een prikker.
  3. Kook de aardappelen met zout gaar in circa 20 minuten.
  4. Meng de eieren met zout, peper en olie. Strooi het paneermeel op een bord. Haal de karbonades eerst door het eimengsel en daarna door paneermeel.
  5. Kook de prei met zout 15 minuten.
  6. Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees in 5 minuten per kant goudbruin. Zet de karbonades 10 minuten in de warme oven.
  7. Stamp de gare aardappelen met een klontje boter, de melk, zout, peper en nootmuskaat tot puree.
  8. Verdeel de rest van de boter over de gare prei. Serveer het vlees met de prei en de puree.

Opmerkingen

Extra nodig: 4 cocktailprikkers

Reageren via facebook