Kipburger met spek en guacamole - foto DEEN Supermarkten

Kipburger met spek en guacamole

Kipburger met spek en guacamole

Kipburger met spek en guacamole Kipburger met spek en guacamole Het recept uitprinten
Aantal personen: 4 Prep Time: Kooktijd:
Nutrition facts: 315 calories 19 gram fat

Ingrediënten

1 krop ijsbergsla
1 avocado (gehalveerd)
1 limoen (sap)
4 takjes koriander (fijngehakt)
450 g kipfilets (in blokjes)
1 rode ui (gesnipperd)
1 theel. oregano
1 theel. komijnpoeder (djinten)
1 teentje knoflook (geperst)
1 eetl. zonnebloemolie
80 g ontbijtspek
1 tomaat (in plakjes)
keukenmachine

Instructies

Trek 4 slabladeren los, was en droog ze.

Schep het vruchtvlees uit de avocado en pureer in een vijzel met het limoensap, de koriander, zout en peper.

Maal de kipfilet fijn in een keukenmachine en voeg de ui, oregano, komijn, knoflook en wat zout toe.

Vorm met vochtige handen 4 burgers van het kipmengsel. Bestrijk de burgers met de olie en bak ze in een grillpan op middelhoge stand in circa 10 minuten goudbruin.

Bak het ontbijtspek knapperig.

Serveer de kipburgers tussen een blaadje ijsbergsla met spek, guacamole en plakjes tomaat.

Opmerkingen

Tip: Lekker met zelfgemaakte friet en (citroen)mayonaise.

Reageren via facebook