Menu – Groentenschotel met zoete aardappel en kip uit de oven
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
- 2 blikken kikkererwten (400 g)
- 600 g zoete aardappelen
- 250 g kastanjechampignons
- 400 g spruitjes
- 400 g winterpeen
- 4 rode uien
- 2 el gedroogde oregano
- 4 el olijfolie
- 400 g kipfilet
- 30 g verse peterselie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180℃.
- Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af onder water en laat uitlekken.
- Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in dunne parten.
- Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in grove stukken.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Schil de winterpeen en snijd in grove stukken.
- Snijd de uien in ringen.
- Meng de zoete aardappelen, kastanjechampignons, spruitjes, winterpeen, ui, kikkererwten en oregano met de olie, breng op smaak met peper en eventueel wat zout en verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak ca. 30 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de kip in blokjes en snijd de peterselie fijn.
- Neem de bakplaat na 10 minuten uit de oven, en schep de kip door het aardappel-groenten mengsel.
- Zet nog ca. 20 minuten terug in de oven.
- Neem uit de oven, meng de peterselie erdoor en serveer.
Reageer