5.8 C
Medemblik
17 januari 2021 16:58
Medemblik Actueel.

Kermis en jaarmarkt Wognum op nieuwe locatie

WOGNUM – De gezelligheid blijft minstens hetzelfde, maar de locaties van de jaarmarkt en kermis in Wognum in het Hemelvaartsweekend zijn dit jaar aangepast. Samen met inwoners, ogen- en orenteam, kernraad, winkeliers en veiligheidsdiensten is gekeken naar hoe het nog beter, gezelliger en veiliger kan. De harddraverij blijft op de oude locatie, op de Kerkstraat, tussen Sportlaan en Jan Schagenlaan.

Kermis op één plek en rondje jaarmarkt

De kermis bestond uit twee delen en wordt in de nieuwe situatie samengevoegd tot één. Een deel van de kermis verhuist naar het parkeerterrein bij Deen. In het lege tussenstuk op de Kerkstraat was regelmatig overlast. Doordat alles nu dichter bij elkaar zit, is het gezelliger en makkelijker in de gaten te houden voor veiligheidsorganisaties.

Dicht bij de kermis

De locatie van de jaarmarkt zorgde voorgaande jaren voor lastige situaties voor de veiligheidsdiensten. Zo was de doorgang voor brandweer en ambulance niet breed genoeg. In de nieuwe opstelling gaat de jaarmarkt om het winkelcentrum heen. Er ontstaat nu een gezellig rondje, dat ook nog eens dicht bij de kermis is.

Kortom: gezelligheid blijft

Kort samengevat: de gezelligheid blijft en de veiligheid wordt vergroot. Na afloop evalueert de gemeente met alle betrokkenen hoe het is verlopen en of er voor volgend jaar nog verbeteringen mogelijk zijn.

[signoff]

Reageren via facebook