23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 05:12
Medemblik Actueel.

Foto: DEEN Supermarkten

Entrecote met spinazie

Entrecote met spinazie

Entrecote met spinazie Entrecote met spinazie Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde 535 Calorieën 31 gram Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 2 entrecotes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g baconreepjes
  • 1 kg spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 20 g boter
  • 250 ml crème fraîche

Instructies

Laat de entrecotes op kamertemperatuur komen en bestrooi ze met zout en peper. Bak de baconreepjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag in enkele minuten knapperig. Roerbak de spinazie in een wok in enkele minuten nét gaar. Voeg tijdens het roerbakken de knoflook toe. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken. Druk het laatste vocht eruit. Verhit de boter in een koekenpan en bak de entrecotes naar gewenste gaarheid. De baktijd voor een rosé gebakken entrecote is ca. 3 minuten per kant. Verwarm de crème fraîche in de wok en schep de uitgelekte spinazie en de baconreepjes erdoor. Verdeel entrecotes en spinazie over de borden. Lekker met gekookte kleine aardappeltjes.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?