Medemblik Actueel.

Gerechten

Wat eten wij vandaag: Koolvisschotel met witlof en krieltjes

Koolvisschotel met witlof en krieltjes

Wat eten wij vandaag: Koolvisschotel met witlof en krieltjes Wat eten wij vandaag: Koolvisschotel met witlof en krieltjes Uitprinten
Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd:
Voedingswaarde Calorieën Vet
Waardering 5.0/5
( 1 Stemmen )

Ingrediënten

  • 750 g krieltjes met schil
  • 800 g witlof
  • 400 g koolvisfilets, ontdooid
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 1 sinaasappel, in plakken
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tijm, gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de krieltjes 10 minuten in water met zout en giet af.
  2. Halveer de witlof in de lengte. Kook 3-4 minuten, giet af en laat uitlekken.
  3. Bestrooi de koolvis met zout en peper en snijd in 8 stukken. Omwikkel de vis met het ontbijtspek.
  4. Schep de krieltjes en witlof in een braadslede of ovenschaal om met de olijfolie. Verdeel de koolvis erover met daartussen de knoflook, sinaasappel en tijm. Gaar het gerecht circa 25 minuten in het midden van de oven.

Reageren via facebook